Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ. 16 ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με κάθε τόνο έχει καταστήσει σαφή την επιθυμία του στη δεύτερη αυτή θητεία να τρέξουν όλες οι μεταρρυθμίσεις μεταξύ των οποίων και η αναθεώρηση του άρθρου 16 με τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Η αναθεώρηση αυτή εκτός του ότι πλέον φαντάζει ως αυτονόητη είναι και απαραίτητη για τη συνολική λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε τα μη κρατικά πανεπιστήμια να λειτουργούν με αυστηρές προϋποθέσεις και οι Έλληνες να μην μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να σπουδάζουν.

Εξαιτίας λοιπόν αυτής της στάσης του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα έχασε 16 χρόνια. Από το 2008 θα ήταν πραγματικότητα η λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων και μια ολόκληρη γενιά δεν θα χρειαζόταν να ξενιτευτεί για να σπουδάσει, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιζόταν συνολικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πλέον ανοίγει εκ νέου η συζήτηση αρχικά για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών και εν συνεχεία με την αναθεώρηση του αρ. 16. Πάλι η Νέα Δημοκρατία θα εισηγηθεί τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές και ελπίζουμε αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά να μην συμπεριφερθούν ανώριμα.

Άρθρο στην εφημερίδα Παραπολιτικά 10 Φεβρουαρίου 2024

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This