Άρθρο μου στο in.gr (04.06.2019) για τον ποινικό κώδικα
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

 

Θ. Πλεύρης: «Ο νέος ποινικός κώδικας της κυβέρνησης είναι η… χαρά του τρομοκράτη»

Κριτική από τη ΝΔ για τη μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη των εμπλεκόμενων με την τρομοκρατία

 

Ανεβάζει τους τόνους η Νέα Δημοκρατία για το νέο ποινικό κώδικα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. Μάλιστα εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν τη μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη των εμπλεκόμενων με τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Πλεύρης, δικηγόρος και υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Αθήνας: «Η κατάθεση του νέου ποινικού κώδικα προκειμένου να ψηφιστεί με μία μόνο συζήτηση στη Βουλή και χωρίς καμία διαβούλευση τρεις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών συνιστά την πιο χυδαία συναλλαγή μιας κυβέρνησης που πάει σε εκλογές με ποινικούς εγκληματίες. Ο ποινικός μας κώδικας αλλάζει ριζικά μετά από πενήντα έτη χωρίς καμία συζήτηση και μεταξύ των εγκληματιών που θα ευνοηθούν θα είναι και όποιοι καταδικασθούν για τρομοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στην στήριξη των παιδιών που θέλει να χαϊδεύει, αφού τους διασφάλισε δυνατότητα πλαισίου αδειών και ευνοϊκότερων αποφυλακίσεων με τους προηγούμενους νόμους, πλέον αλλάζει και την ποινική τους μεταχείριση. Το πλαίσιο ποινών αλλάζει προς το ευμενέστερο αφού πλέον σε περίπτωση ανθρωποκτονίας εκτός από την ισόβια κάθειρξη υπάρχει και δυνατότητα κάθειρξης μόλις δέκα ετών, ενώ αντίστοιχα η πρόσκαιρη κάθειρξη και για τα εγκλήματα της τρομοκρατίας μειώνεται από το πλαίσιο δέκα έως είκοσι έτη στο πλαίσιο πέντε έως δεκαπέντε έτη. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ό,τι όσοι καταδικασθούν ως τρομοκράτες θα έχουν ευνοϊκότερο πλαίσιο ποινών και θα αποφυλακισθούν σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Εάν προσθέσουμε σε αυτά ότι όποιος κατασκευάζει μολότοφ και άλλες εκρηκτικές ύλες και όποιος στρατολογεί για τρομοκρατική οργάνωση τρομοκράτες, βρίσκει δηλαδή άτομα και τα εκπαιδεύει, τιμωρείται με ποινή πλημμελήματος, δηλαδή με ποινή χάδι, γίνεται αντιληπτό ότι ο νέος ποινικός κώδικας είναι ελκυστικός για τον τρομοκράτη».

 

https://www.in.gr/2019/06/04/politics/kommata/th-pleyris-o-neos-poinikos-kodikas-tis-kyvernisis-einai-xara-tou-tromokrati/

TWITTER

Twitter feed is not available at the moment.

Pin It on Pinterest

Share This