Ανέγερση Μουσουλμανικού Τεμένους στον Βοτανικό
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Αθήνα 12.05.2015

 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κα ΠΑΠΑΧΕΛΑ

 

ΘΕΜΑ:  ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

 

Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

 

      Σύμφωνα με τον Κανονισμό καταθέτω αίτημα για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (14ης Μαΐου 2015), αναφορικά με το ζήτημα της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

 

      Συγκεκριμένα σύμφωνα με τροπολογία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας  επανακαθορίζονται κάποια στοιχεία για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό σε σχέση με ό,τι ίσχυε, και επιταχύνεται η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του.

 

       Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία καθημερινώς κύματα μουσουλμάνων λαθρομεταναστών εισέρχονται στην χώρα και ειδικότερα στην Αθήνα, η οποία μαστίζεται την λαθρομετανάστευσης, την υποβάθμιση, την εγκληματικότητα, και την ανασφάλεια. Επιπλέον θυμίζουμε ότι η παγκόσμια κοινότητα έντρομη παρακολουθεί εδώ και μήνες την τρομοκρατία των φανατικών ισλαμιστών, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες.

 

       Συνεπώς η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους καταστρέφει μια ήδη υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια, καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη  μήνυμα – «κάλεσμα» σε λαθρομετανάστες μουσουλμάνους στην Αθήνα, και πιθανή εστία ισλαμιστών, οι οποίοι μπορεί να είναι η μικρή εξαίρεση των μουσουλμάνων πιστών, αλλά δε παύει να υπάρχουν.

       Σημειώνουμε δε ότι σύσσωμοι οι κάτοικοι του Βοτανικού αντιδρούν στην ανέγερση του τεμένους με πολύχρονους αγώνες, έχοντας μάλιστα προσφύγει στο Στ.Ε. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι άλλοτε υπερασπιστές των κορμοράνων (!), οι οποίοι υποκινούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυπταν τροπική πανίδα στον Βοτανικό με προφανή σκοπό να μην γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, και οι αναπτυξιακές επενδύσεις.

  

Κατόπιν των ανωτέρω:

       

            Γνωρίζουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου τη συγκεκριμένη τροπολογία και εάν ναι ποια η θέση τους ως προς τη διόρθωση των τοπογραφικών διαγραμμάτων, η οποία είναι απαραίτητη για να εκδοθεί η σχετική άδεια κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στη καρδιά της πρωτεύουσας;         

 

   

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης

 

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This