Αναμενόμενη η σκληρή στάση των δανειστών
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Συνέντευξη Θάνου Πλεύρη στο Crashonline.

 

Την εκτίμησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση ακόμα δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση προς την πλευρά των δανειστών και η οποία μπορεί να δημιουργεί την προοπτική μιας συμφωνίας, εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης.

 

Ο πρώην βουλευτής της Ν. Δ. εκτιμώντας την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας, με τις κλειστές τράπεζες, με την ταλαιπωρία των πολιτών που σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ αλλά και για την στάση των Ευρωπαίων εταίρων έναντι της χώρας μας μετά το δημοψήφισμα, τόνισε:

 

«Δεν είμαι καταστροφολόγος ούτε πρόκειται να γίνω. Όμως δυστυχώς οι φόβοι μου και οι φόβοι πολλών επιβεβαιώθηκαν. Το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε από την κυβέρνηση ότι δεν δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες. Το πρόβλημα ωστόσο με τις κλειστές τράπεζες και το μαρτύριο των πολιτών που περιμένουν με αγωνία στα ΑΤΜ για λίγα ευρώ είναι δυστυχώς υπαρκτό και καθημερινό.

 

Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Αυτά τα λέγαμε και τα έχουμε πει αλλά κανείς δεν μας άκουγε από την κυβέρνηση. Μέχρι που έφθασε η στιγμή που οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο.

 

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που υπερίσχυσε στο δημοψήφισμα είναι απόλυτα σεβαστό. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Οι Ευρωπαίου αξιωματούχοι όμως έχουν μια άλλη φιλοσοφία. Και αυτό το βιώνουμε τώρα.

 

Δέχθηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλά δεν ξέφυγαν από τους δικούς τους κανόνες. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου και σε αυτό το γεγονός. Ήταν αναμενόμενη η σκληρή στάση των δανειστών και αυτό το δείχνουν στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το e-mail Χαρδούβελη φαντάζει ως όαση σε αυτά που φαίνεται να προτείνουν οι δανειστές. Τα μέτρα που σκέφτονται να εφαρμόσουμε οι δανειστές είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίσαμε μέχρι τώρα.

 

Μακάρι στην συνέχεια να αλλάξει το κλίμα και να έρθει η καλύτερη δυνατή συμφωνία για την χώρα μας. Και πρέπει να γίνει αυτό γιατί η αγορά στενάζει και σβήνει καθημερινά και οι πολίτες βιώνουν ακόμα πιο δύσκολες στιγμές».

TWITTER

RT @NikosKaroutzos: @thanosplevris εφ όλης της ύλης στον @984Athina περισσότερα

Mar 27 2023

RT @omadaalithias: Ο Πλεύρης αποκαλύπτει τα ψέματα Σπίρτζη για την τηλεδιοίκηση στην Λάρισα σε ζωντανή μετάδοση! https://t.co/wIywFimMv7 περισσότερα

Mar 27 2023

Παχυσαρκία: Από τον Ιούνιο δωρεάν επισκέψεις σε διατροφολόγους – Μόνο το 1/3 του γενικού πληθυσμού με κανονικό βάρος – 3η η χώρα μας στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία - https://t.co/QCW6ej8oWG περισσότερα

Mar 27 2023

@thanosplevris εφ όλης της ύλης στον @984Athina
https://www.protothema.gr/greece/article/1354264/pleuris-proanaggellei-kinitra-gia-enishusi-tis-summetohis-ston-thesmo-tou-prosopikou-giatrou/

Ο Πλεύρης αποκαλύπτει τα ψέματα Σπίρτζη για την τηλεδιοίκηση στην Λάρισα σε ζωντανή μετάδοση!

Παχυσαρκία: Από τον Ιούνιο δωρεάν επισκέψεις σε διατροφολόγους – Μόνο το 1/3 του γενικού πληθυσμού με κανονικό βάρος – 3η η χώρα μας στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία - http://healthmag.gr https://healthmag.gr/pachysarkia-apo-ton-iounio-dorean-episkepseis-se-diatrofologous-mono-to-1-3-tou-genikou-plithysmou-me-kanoniko-varos-3i-i-chora-mas-stin-evropi-stin-paidiki-pachysarkia/

Περισσότερα...

Pin It on Pinterest

Share This