Αναμενόμενη η σκληρή στάση των δανειστών
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Συνέντευξη Θάνου Πλεύρη στο Crashonline.

 

Την εκτίμησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση ακόμα δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση προς την πλευρά των δανειστών και η οποία μπορεί να δημιουργεί την προοπτική μιας συμφωνίας, εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης.

 

Ο πρώην βουλευτής της Ν. Δ. εκτιμώντας την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας, με τις κλειστές τράπεζες, με την ταλαιπωρία των πολιτών που σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ αλλά και για την στάση των Ευρωπαίων εταίρων έναντι της χώρας μας μετά το δημοψήφισμα, τόνισε:

 

«Δεν είμαι καταστροφολόγος ούτε πρόκειται να γίνω. Όμως δυστυχώς οι φόβοι μου και οι φόβοι πολλών επιβεβαιώθηκαν. Το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε από την κυβέρνηση ότι δεν δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες. Το πρόβλημα ωστόσο με τις κλειστές τράπεζες και το μαρτύριο των πολιτών που περιμένουν με αγωνία στα ΑΤΜ για λίγα ευρώ είναι δυστυχώς υπαρκτό και καθημερινό.

 

Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Αυτά τα λέγαμε και τα έχουμε πει αλλά κανείς δεν μας άκουγε από την κυβέρνηση. Μέχρι που έφθασε η στιγμή που οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο.

 

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που υπερίσχυσε στο δημοψήφισμα είναι απόλυτα σεβαστό. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Οι Ευρωπαίου αξιωματούχοι όμως έχουν μια άλλη φιλοσοφία. Και αυτό το βιώνουμε τώρα.

 

Δέχθηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλά δεν ξέφυγαν από τους δικούς τους κανόνες. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου και σε αυτό το γεγονός. Ήταν αναμενόμενη η σκληρή στάση των δανειστών και αυτό το δείχνουν στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το e-mail Χαρδούβελη φαντάζει ως όαση σε αυτά που φαίνεται να προτείνουν οι δανειστές. Τα μέτρα που σκέφτονται να εφαρμόσουμε οι δανειστές είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίσαμε μέχρι τώρα.

 

Μακάρι στην συνέχεια να αλλάξει το κλίμα και να έρθει η καλύτερη δυνατή συμφωνία για την χώρα μας. Και πρέπει να γίνει αυτό γιατί η αγορά στενάζει και σβήνει καθημερινά και οι πολίτες βιώνουν ακόμα πιο δύσκολες στιγμές».

TWITTER

RT @PrimeministerGR: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξ… περισσότερα

Aug 08 2022

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο. περισσότερα

Aug 08 2022

@blachometrou @koupalos2 Όσοι αναπαράγουν το ψευδές τουιτ είναι κοινοί συκοφάντες και άθλιοι ψεύτες. Έχουν μηνυθεί και θα λογοδοτήσουν περισσότερα

Aug 08 2022

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις. Δεν κρύφτηκα ποτέ μπροστά σε δυσκολίες ή ευθύνες. Και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι. https://primeminister.gr/2022/08/08/29961

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο.

Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο.

Περισσότερα...

Pin It on Pinterest

Share This