ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Αθήνα 09.09.2015
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
της 27ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κα ΠΑΠΑΧΕΛΑ
ΘΕΜΑ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,
Σύμφωνα με τον Κανονισμό καταθέτω αίτημα για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην 27η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015), αναφορικά με το μείζον ζήτημα το οποίο αφορά τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η λαθρομετανάστευση στην Αθήνα.
Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες που έχουν κατακλείσει τα Ελληνικά νησιά ( Μυτιλήνη και Κω) στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας, η πλατεία Βικτωρίας έχει καταντήσει ένας ανεξέλεγκτος καταυλισμός (τύπου τσαντίρι) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων της περιοχής. Δέον να τονισθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, πραγματοποιούνται παράνομες συναλλαγές μεταξύ διαφόρων αλλοδαπών «εμπόρων» και των αφιχθέντων, στην πλατεία Βικτωρίας, λαθρομεταναστών. Τονίζω δε ότι εντός της πλατείας και των πέριξ αυτής οδών, «κατοικούν» τουλάχιστον 2.000 παράνομοι μετανάστες αναμένοντας δε κατακόρυφη αύξησή τους εντός των αμέσως επόμενων ημερών.
Σημειωτέον οι πρόσφυγες που έρχονται από την Συρία ουδόλως ενδιαφέρονται να μεταφερθούν στην Αθήνα και είναι και οι ίδιοι θύματα της ανεκδιηγήτου πρώην Υπουργού μετανάστευσης, η οποία μάλιστα ανακάλυψε ότι τα νησιά μας έχουν πλουτίσει από τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Προτίθεται ο Δήμος να προχωρήσει σε νόμιμες ενέργειες για την διακοπή την παράνομης κατάληψης της πλατείας Βικτωρίας από τους λαθρομετανάστες ή τους πρόσφυγες;
2. Προτίθεται ο Δήμος να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να μη επαναλαμβάνεται κατ’ εξακολούθηση του συγκεκριμένο φαινόμενο και να διασφαλίσει ομαλότητα για την διαβίωση των Δημοτών;
Αθανάσιος Κ. Πλεύρης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος