Επενδύσεις στη χώρα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ blogs 01.07.2019)
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις στη χώρα

Θάνος Πλεύρης

Oι φόροι, φόροι, φόροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να παγώσουν τις επενδύσεις στη χώρα και να κλείσουν τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να αντέξουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.
Από το 2015 δεν έμεινε τίποτε αφορολόγητο: φόροι στο εισόδημα, φόροι στην κατανάλωση, φόροι στις καταθέσεις, φόροι στα ακίνητα, φόροι στα καύσιμα, φόροι στον καφέ, φόροι στο Ιντερνετ, φόροι στα κινητά και τα σταθερά τηλέφωνα, φόροι στη διαμονή στα ξενοδοχεία και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. 
Το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει λιγότερους φόρους, σταθερό και φιλικό φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις, γρηγορότερη απονομή της Δικαιοσύνης, κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων και κίνητρα για επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 
Οι νέες θέσεις εργασίας θα φέρουν καλύτερους μισθούς και με τη σειρά τους θα τονώσουν την αγορά με την κατανάλωση.
Το σχέδιο της Ν.Δ. δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες, αλλά και τους μικρομεσαίους, που ήταν οι πρώτοι που επλήγησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι μικρομεσαίοι αυτή τη στιγμή δεν θέλουν να κλείσουν την επιχείρησή τους, θέλουν να τη διατηρήσουν και να την επεκτείνουν, εφόσον όμως υπάρχουν κίνητρα.
Οι επενδύσεις είναι το κλειδί και για τα δημόσια έσοδα, τα οποία θα αυξηθούν, για να διοχετευτούν στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια των πολιτών και στο ασφαλιστικό σύστημα για καλύτερες συντάξεις.
Μαγικές λύσεις δεν μπορεί να υπάρξουν για τη βελτίωση του οικονομικού γίγνεσθαι στην πατρίδα μας. Είναι απαραίτητο να απομακρυνθούμε από τις σοβιετικού τύπου κακοδαιμονίες για την αντίληψη απέναντι στο επιχειρείν και να αντιληφθούμε ότι προκειμένου να αυξηθεί η πίτα στη χώρα θα πρέπει να αυξηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σημαντικό για τον κάθε επενδυτή είναι να γνωρίζει ότι το φορολογικό τοπίο είναι σταθερό, ακόμη κι αν δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αν βρεθεί σε δικαστική εμπλοκή αναφορικά με την επένδυσή του να έχει γρήγορη δικαστική απόφαση και αν χρειάζεται διαδικασία αδειοδότησης να μπορέσει να ελπίζει ότι σύντομα θα υλοποιηθούν οι διαδικασίες.
Δουλειές βρίσκονται όταν ο ιδιωτικός τομέας αισθανθεί ασφαλής να επιχειρήσει. Αυτό εγγυώνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, ότι όποιος εμπιστευτεί τα χρήματά του στην Ελλάδα δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά σταθερό πλαίσιο λειτουργίας.

 
Θάνος Πλεύρης
Υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας

https://www.protothema.gr/blogs/thanos-pleuris/article/904472/filiko-plaisio-gia-ependuseis-sti-hora/

TWITTER

Τολμήσαμε να κάνουμε τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον προσωπικό γιατρό και στη δευτεροβάθμια με το άνοιγμα του ΕΣΥ σε όλους τους γιατρούς. Αλλαγές που όλοι θέλαμε αλλά καθυστερούσαμε λόγω συντεχνιακών αντιδράσεων. Είμαστε με τον πολιτη όχι με τις συντεχνίες περισσότερα

Dec 02 2022

RT @govgr: Η προσπάθεια για την αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι διαρκής και ο στόχος σαφής: Να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις καλύτερες δυνατέ… περισσότερα

Dec 02 2022

Ενισχύουμε τις δομές του #ΕΣΥ με εξασφαλισμένους πόρους https://t.co/9TJNGgmFZ0 περισσότερα

Dec 02 2022

Τολμήσαμε να κάνουμε τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον προσωπικό γιατρό και στη δευτεροβάθμια με το άνοιγμα του ΕΣΥ σε όλους τους γιατρούς. Αλλαγές που όλοι θέλαμε αλλά καθυστερούσαμε λόγω συντεχνιακών αντιδράσεων. Είμαστε με τον πολιτη όχι με τις συντεχνίες

Η προσπάθεια για την αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι διαρκής και ο στόχος σαφής: Να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, στηρίζοντας παράλληλα το ιατρικό προσωπικό.

Με το νέο ν/σ «αναβαθμισμένο ΕΣΥ για όλους» που ψηφίστηκε σήμερα η προσπάθεια αυτή ενισχύεται.

4
Περισσότερα...

Pin It on Pinterest

Share This