Η Εξόντωση αυτών που Παράγουν – Capital.gr 5/4/19
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

https://www.capital.gr/me-apopsi/3352738/i-exontosi-auton-pou-paragoun

Η επίθεση στο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών αποτελεί κύριο στόχο γι’ αυτή την κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να εξοντώσει όλους όσους εργάζονται και παράγουν προκειμένου να δημιουργήσει μία κοινωνία κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και επιδοματούχων.

Η άμεση σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα και η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών υπό όρους και προϋποθέσεις δημιουργεί υποχρεώσεις προς το κράτος από 60 έως 80%. 

Με βάση τις νέες εισφορές οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, για τα επόμενα 3 χρόνια θα λαμβάνουν πέντε ειδοποιητήρια για την καταβολή τρεχουσών εισφορών κύριας ασφάλισης, επικουρικής, εφάπαξ και αναδρομικά εισφορών επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ! 

Η υποχρέωση καταβολής, σωρευτικώς, όλων αυτών των ασφαλιστικών εισφορών προκαλεί δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους.

Αυτό έχει ως άμεση επίπτωση στην αύξηση της φοροδιαφυγής και φυσικά στην απόκρυψη εισοδημάτων όπου τελικώς με αυτούς τους συντελεστές φθάνει να υπάρχει δήμευση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η επένδυση στη λογική “πώς να πάρω τα χρήματα των εργαζομένων” δεν αποτελεί επένδυση. Με την τακτική αυτή της κυβέρνησης να μπαίνουν χρήματα στα δημόσια ταμεία από υπέρογκους φόρους και εισφορές δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της χώρας. 

Τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Νόμου Κατρούγκαλου σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους περίπου 100.000 επαγγελματίες. Κανένας από αυτούς δεν αναμένεται να ανοίξει στην παρούσα φάση ξανά τα βιβλία του. Παρά μόνο αν κάποιος τους δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για να ενταχθεί ξανά στην παραγωγική διαδικασία.  Αυτό σημαίνει απώλεια στην απασχόληση, στην παραγωγή, στην επιχειρηματικότητα και φυσικά και στα έσοδα του κράτους.

Μια  κυβέρνηση που “επενδύει” σε υψηλούς φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές δεν μπορεί να μιλά για ανάκαμψη της οικονομίας.

Η μείωση των εισφορών που προτείνει η Ν.Δ. μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Με τέτοιου είδους ελαφρύνσεις και κίνητρα θα μπορέσουν οι νέοι να επενδύσουν στη χώρα μας για να μην φύγουν στο εξωτερικό. 

* Ο κ. Θάνος Πλεύρης είναι Δικηγόρος ΔΝ LLM, τ. Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ.

TWITTER

RT @PrimeministerGR: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξ… περισσότερα

Aug 08 2022

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο. περισσότερα

Aug 08 2022

@blachometrou @koupalos2 Όσοι αναπαράγουν το ψευδές τουιτ είναι κοινοί συκοφάντες και άθλιοι ψεύτες. Έχουν μηνυθεί και θα λογοδοτήσουν περισσότερα

Aug 08 2022

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις. Δεν κρύφτηκα ποτέ μπροστά σε δυσκολίες ή ευθύνες. Και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι. https://primeminister.gr/2022/08/08/29961

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο.

Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο.

Περισσότερα...

Pin It on Pinterest

Share This