Η Εξόντωση αυτών που Παράγουν – Capital.gr 5/4/19
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

https://www.capital.gr/me-apopsi/3352738/i-exontosi-auton-pou-paragoun

Η επίθεση στο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών αποτελεί κύριο στόχο γι’ αυτή την κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να εξοντώσει όλους όσους εργάζονται και παράγουν προκειμένου να δημιουργήσει μία κοινωνία κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και επιδοματούχων.

Η άμεση σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα και η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών υπό όρους και προϋποθέσεις δημιουργεί υποχρεώσεις προς το κράτος από 60 έως 80%. 

Με βάση τις νέες εισφορές οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, για τα επόμενα 3 χρόνια θα λαμβάνουν πέντε ειδοποιητήρια για την καταβολή τρεχουσών εισφορών κύριας ασφάλισης, επικουρικής, εφάπαξ και αναδρομικά εισφορών επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ! 

Η υποχρέωση καταβολής, σωρευτικώς, όλων αυτών των ασφαλιστικών εισφορών προκαλεί δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους.

Αυτό έχει ως άμεση επίπτωση στην αύξηση της φοροδιαφυγής και φυσικά στην απόκρυψη εισοδημάτων όπου τελικώς με αυτούς τους συντελεστές φθάνει να υπάρχει δήμευση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η επένδυση στη λογική “πώς να πάρω τα χρήματα των εργαζομένων” δεν αποτελεί επένδυση. Με την τακτική αυτή της κυβέρνησης να μπαίνουν χρήματα στα δημόσια ταμεία από υπέρογκους φόρους και εισφορές δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της χώρας. 

Τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Νόμου Κατρούγκαλου σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους περίπου 100.000 επαγγελματίες. Κανένας από αυτούς δεν αναμένεται να ανοίξει στην παρούσα φάση ξανά τα βιβλία του. Παρά μόνο αν κάποιος τους δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για να ενταχθεί ξανά στην παραγωγική διαδικασία.  Αυτό σημαίνει απώλεια στην απασχόληση, στην παραγωγή, στην επιχειρηματικότητα και φυσικά και στα έσοδα του κράτους.

Μια  κυβέρνηση που “επενδύει” σε υψηλούς φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές δεν μπορεί να μιλά για ανάκαμψη της οικονομίας.

Η μείωση των εισφορών που προτείνει η Ν.Δ. μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Με τέτοιου είδους ελαφρύνσεις και κίνητρα θα μπορέσουν οι νέοι να επενδύσουν στη χώρα μας για να μην φύγουν στο εξωτερικό. 

* Ο κ. Θάνος Πλεύρης είναι Δικηγόρος ΔΝ LLM, τ. Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ.

TWITTER

Από την χθεσινή ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τ Prep που επιτέλους πλέον θα χορηγείται στη χώρα μας ως προληπτικό μέτρο που προάγει τη δημόσια υγεία ⁦@KBakoyannis⁩ ⁦@positivevoicegr⁩ https://t.co/KRzF7EGNZq περισσότερα

Nov 28 2022

RT @Timelinegr_: #Πλεύρης: Δεν θα επιτρέψουμε η απόφαση του #ΣτΕ να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια #υγεία περισσότερα

Nov 28 2022

RT @Timelinegr_: [email protected] στον Παναγιώτη #Τζένο: Δεν θα ήθελα να με κουράρει ένας ανεμβολίαστος #γιατρός – Σεβαστές οι αποφάσεις της… περισσότερα

Nov 28 2022

Από την χθεσινή ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τ Prep που επιτέλους πλέον θα χορηγείται στη χώρα μας ως προληπτικό μέτρο που προάγει τη δημόσια υγεία ⁦@KBakoyannis⁩ ⁦@positivevoicegr⁩

4

#Πλεύρης: Δεν θα επιτρέψουμε η απόφαση του #ΣτΕ να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια #υγεία https://timeline.gr/politiki/pleyris-den-tha-epitrepsoyme-i-apofasi-toy-ste-na-ginei-dynamitida-sti-dimosia-ygeia/

[email protected] στον Παναγιώτη #Τζένο: Δεν θα ήθελα να με κουράρει ένας ανεμβολίαστος #γιατρός – Σεβαστές οι αποφάσεις της #Δικαιοσύνης

Διαβάστε περισσότερα:
https://timeline.gr/politiki/pleyris-ston-panagioti-tzeno-den-tha-ithela-na-me-koyrarei-enas-anemvoliastos-giatros-sevastes-oi-apofaseis-tis-dikaiosynis/

Περισσότερα...

Pin It on Pinterest

Share This