Κατάθεση ΕΗΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

 

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ 21η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, επιθυμούμε όπως συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην 21η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, το μείζον κατά την γνώμη μας θέμα που προκύπτει με την απένταξη από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 του έργου «Ανάπλαση των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών και σύνδεσή τους μέσω της οδού Αγορακρίτου».

 

Είναι γνωστό ότι η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και της πλατείας Αττικής, όπως και συνολικά το 6ο Δ.Δ. του Δήμου Αθηναίων, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας, υποβάθμισης, και ποιότητας ζωής εξ αιτίας της υπερσυγκέντρωσης αφρικανών και ασιατών λαθρομεταναστών στην περιοχή. Δεν θα ήταν δε υπερβολή αν λέγαμε ότι η όλη κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της κοινωνικής έκρηξης, με τους λαθρομετανάστες να αποτελούν μια ανοιχτή πληγή για την τοπική κοινωνία.

 

Οι Έλληνες κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής βλέπουν καθημερινά τις περιουσίες τους να απαξιώνονται και την ζωή τους να υποβαθμίζεται εξ αιτίας των λαθρομεταναστών, στην άλλοτε αρχοντική γειτονιά της Αθήνας.

 

Το υψίστης ρεαλιστικής αλλά και συμβολικής σημασίας έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Αττικής είχε δώσει αισιοδοξία και ελπίδα στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής για μια βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και της εμπορικής τους δραστηριότητας, αλλά και για μια γενικότερη αναβάθμιση της υποβαθμισμένης περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο κατά το δη λεγόμενον «θα ξαναέδινε ζωή στην περιοχή».

 

Η απένταξη του από το ΠΕΠ Αττικής, και ουσιαστικά το «πάγωμα» επ’ αόριστον (αν όχι και οριστικά) του έργου δημιουργεί πέρα από αγανάκτηση και οργή στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες που αναλογούν και σε ποιους για αυτήν την απαράδεκτη εξέλιξη.

Δια ταύτα,

 

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

 

1. Να ενημερωθούμε ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις και την αρνητική αυτή εξέλιξη. Υπάρχουν και ποιες είναι οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και της κεντρικής διοίκησης;

 

2. Την άμεση επανεξέταση του όλου θέματος με σκοπό την επανένταξη του έργου άμεσα στο ΠΕΠ Αττικής

 

3. Να υπάρξει διάλογος επί του θέματος ανάμεσα στον Περιφερειάρχη, τις Παρατάξεις και τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι υπεύθυνα για το μείζον αυτό θέμα.

 

4. Την ανάληψη άμεσων δράσεων και πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια για την αναβάθμιση του Αγίου Παντελεήμονα και συνολικά του 6ου Δ.Δ. των Αθηνών.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παρατάξεως «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ»

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΟΥΔΗΣ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ

TWITTER

RT @PrimeministerGR: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξ… περισσότερα

Aug 08 2022

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο. περισσότερα

Aug 08 2022

@blachometrou @koupalos2 Όσοι αναπαράγουν το ψευδές τουιτ είναι κοινοί συκοφάντες και άθλιοι ψεύτες. Έχουν μηνυθεί και θα λογοδοτήσουν περισσότερα

Aug 08 2022

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις. Δεν κρύφτηκα ποτέ μπροστά σε δυσκολίες ή ευθύνες. Και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι. https://primeminister.gr/2022/08/08/29961

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο.

Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο.

Περισσότερα...

Pin It on Pinterest

Share This