Καταστηματάρχες κέντρου Αθηνών
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Αθήνα 20 Ιουλίου 2017

 

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κον ΛΑΜΠΡΑΚΑΚΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

 

ΘΕΜΑ: Καταστηματάρχες κέντρου Αθηνών

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

      Σύμφωνα με τον Κανονισμό καταθέτω αίτημα για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, σχετικά με την κατάσταση των καταστηματαρχών στον κέντρο των Αθηνών.

Μετά τα συγκλονιστικά και καταστροφικά επεισόδια το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου στο εμπορικό κέντρο της Ερμού, με την πολιτική ηγεσία παντελώς αδιάφορη και απούσα, ο Δήμος Αθηναίων επιβάλλεται να προβεί σε λήψη μέτρων που θα  ελαφρύνει τους καταστηματάρχες στη συγκεκριμένη εμπορική περιοχή. Δεν είναι δυνατόν εν μέσω τουριστικής περιόδου όπως δηλώσατε Δήμαρχε σε πρόσφατη συνέντευξή σας να πλήττεται το κέντρο των Αθηνών και οι καταστηματάρχες να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν με χρήματα που δε περισσεύουν.

Κατόπιν των ανωτέρω:

 

Προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να εισηγηθούμε στην Κυβέρνηση να επεκτείνει με τροπολογία τις ρυθμίσεις του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.07.2009 το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά την διάρκεια των επεισοδίων και για τους συγκεκριμένους καταστηματάρχες και βέβαια από τη μεριά του Δήμου μας να προβούμε σε μέτρα ελάφρυνσης όπως μείωση των δημοτικών τελών για τους καταστηματάρχες στη συγκεκριμένη περιοχή.

  

Αθήνα 20.07.2017

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This