Μην χάσει άλλες ευκαιρίες η Αθήνα
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Τι σας οδήγησε στην απόφαση σας να πάρετε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό του Άρη Σπηλιωτόπουλου;

 

Ο Αθηναϊκός λαός με έχει τιμήσει δύο φορές ως Βουλευτή Α’ Αθηνών, ζω και αγαπώ αυτήν την πόλη και θεωρούσα πιο έντιμο να συμμετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στηρίζοντας την απόφαση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά από το να βρισκόμουν στο Ευρωψηφοδέλτιο μακριά από την πολιτική μου φιλοδοξία που έχει να κάνει με την ενεργή μου συμμετοχή τόσο στα δημοτικά όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή από την πόλη της Αθήνας.

 

-Η άποψη του κόσμου είναι ότι όποιος και να εκλεγεί στην Αθήνα δεν θα καλυτερεύσει την ζωή του. Διότι τόσα χρόνια που δήμαρχοι έχουν χρηματίσει κορυφαία πολιτικά ονόματα δεν είδαν την ποιότητα ζωής που τους υποσχόταν. Τι απαντάτε σε αυτήν την μερίδα του κόσμου που μοιραία και δικαίως θα έλεγε κανείς έχει αυτήν την άποψη. Πως μπορείτε αν τους κάνετε συνοδοιπόρους στο δικό σας όραμα.

 

Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα πέρα από την οικονομική κρίση πλήττεται από την συσσώρευση λαθρομεταναστών αλλά και από τη διάλυση του εμπορικού ιστού με το παρεμπόριο και τις συνεχείς πορείες.

 

Ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων έχουν κρατήσει τα δικαιώματά τους στην Αθήνα, ψηφίζουν στην Αθήνα ενώ ζουν σε άλλα, κυρίως πράσινα προάστια του λεκανοπεδίου. Η ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα που βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα της πόλης και δεν είμαστε απλοί θεατές.

 

Έχουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα αρχικά για τον εντοπισμό και εν συνεχεία την καταπολέμηση των προβλημάτων χωρίς να έχουμε ταμπού και προκαταλήψεις. Τολμάμε να καταδείξουμε ως κατεξοχήν ένα πρόβλημα της Αθήνας τη λαθρομετανάστευση και ό,τι συνεπάγεται αυτή και θεωρούμε ότι με την αρωγή της κεντρικής διοίκησης, επειδή έχουμε την πολιτική βούληση, θα έχουμε άμεσα και τα πρώτα αποτελέσματα.

 

-Αν εκλεγείτε που το ευχόμαστε θα παραμείνετε μέχρι το τέλος της θητείας σας ή όταν σας προτείνουν μελλοντικά να επιστρέψετε στην κεντρική πολιτική σκηνή θα το κάνετε;

 

Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και δημοτικού συμβούλου. Εάν με εκλέξει ως δημοτικό σύμβουλο ο Αθηναϊκός λαός θα τιμήσω στο ακέραιο αυτήν την επιλογή του και ασχέτως αν συμμετάσχω και ως υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών στις εκλογές όποτε γίνουν, δε θα προδώσω την εμπιστοσύνη που θα μου έχουν δείξει οι Αθηναίοι.

 

-Η υποψηφιότητα Κακλαμάνη πιστεύετε ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον κ. Σπηλιωτόπουλο;

 

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την επιλογή του να κατέβει κόντρα στην επιλογή της παράταξης, αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή, επέλεξε να μη ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που αποτελούσε και ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

 

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η παράταξη εκπροσωπείται στον Δήμο με ένα μόνο ψηφοδέλτιο και βάσει των δημοσκοπήσεων εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η στήριξη άλλων ψηφοδελτίων όπως του κου Κακλαμάνη αποτελεί έμμεση στήριξη στη συνέχιση της καταστροφικής δημοτικής αρχής του κου Καμίνη.

 

-Εσείς συμφωνείτε με τη δημιουργία τζαμιού που έχει ψηφιστεί με σχετικό νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ; Πώς βλέπετε την πρόταση Σπηλιωτόπουλου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό;

 

Ως βουλευτής έχω καταψηφίσει οποιοδήποτε σχέδιο νόμου ή τροπολογία ήλθε προκειμένου να ανεγερθεί τέμενος στον Βοτανικό. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχει το δικαίωμα της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι για τους Έλληνες και τους νόμιμους μετανάστες, αλλά η Πολιτεία θα επιλέξει τον χρόνο και τον τόπο.

 

Σε στιγμές έξαρσης της ροής των λαθρομεταναστών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθούν κίνητρα προσέλκυσης και άλλων μεταναστών.

 

Το τέμενος είναι ένα τέτοιο κίνητρο. Σε κάθε περίπτωση ο χώρος δεν πρέπει να είναι το κέντρο της Αθήνας και δεν πρέπει να επιτραπεί να φυτευθεί ένα τζαμί πλησίον του Παρθενώνα. Το δημοψήφισμα λοιπόν δεν πρέπει να το φοβούνται όσοι πιστεύουν ειλικρινά στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

-Τα προβλήματα στον δήμο της Αθήνας σίγουρα είναι πολλά .Ποιο θεωρείτε όμως ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο δήμος της Αθήνας και ποια είναι η λύση που προτείνετε;

 

Όπως προανέφερα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η λαθρομετανάστευση και ό,τι συνεπάγεται αυτή δηλαδή συγκεκριμένα η εγκληματικότητα, η απουσία κλίματος ασφάλειας στους δημότες, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και το παρεμπόριο.

 

Το φαινόμενο αυτό από την πλευρά της δημοτικής αρχής μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο φωτισμός της πόλης ακόμα και στα πιο σκοτεινά της σημεία, η συνεχή αστυνόμευση με την επιστροφή στην περιφέρεια του Δήμου των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας που θα έχουν κριθεί και θα λειτουργούν πλέον ως αστυνομικοί, το ειδικό σώμα πάταξης του παρεμπορίου με την άμεση καταστροφή των προϊόντων είναι τα πρώτα βήματα.

 

Παράλληλα θα πρέπει να απομονώσουμε τους θύλακες ανομίας σε γκετοποιημένες περιοχές και παράλληλα να περιορίσουμε τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας ώστε να δοθεί τόνωση στην επιχειρηματικότητα και στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

 

-Παρά τις δημοσκοπήσεις και τις απόψεις που προσπαθούν να περάσουν τα κέντρα εξουσίας αλλά και τα ΜΜΕ είναι γεγονός ότι ο κόσμος είναι παγωμένος και θα έλεγε κανείς όχι ακόμη κατασταλαγμένος . Τι περιμένει λοιπόν η ΝΔ από τις αυτοδιοικητικές και κυρίως από τις Ευρωεκλογές;

 

Είναι λογική ο Έλληνας που είδε τη ζωή του να ανατρέπεται μέσα σε λίγα χρόνια να είναι μουδιασμένος και να θέλει να τιμωρήσει ένα πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την κακοδιαχείριση τις τελευταίες δεκαετίες που τον έφτασαν στο μνημόνιο και την πτώχευση.

 

Ο Ελληνικός λαός λοιπόν πρέπει να αποφασίσει εάν θα επιλέξει το δρόμο της Ευρώπης, της σταθερής οικονομικής προόδου και όχι μιας ευμάρειας στηριζόμενης στα δανεικά χρήματα ή εάν θα στηρίξει το παλιό, το οποίο εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και σηματοδοτεί το να μην αλλάξει τίποτα, να συνεχίσουμε να ζούμε σε έναν ονειρικά πλασμένο κόσμο όπου το κράτος – πατερούλης θα ταΐζει τους πάντες και δε θα λέει «όχι» σε κανέναν.

 

Εάν θα στηρίξει ένα συνονθύλευμα δυνάμεων που αποτελείται από τους συνδικαλιστές πρασινοφρουρούς του ’80 που μετανάστευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ενώθηκαν με τους νοσταλγούς των ολοκληρωτικών σοβιέτ, τέτοια τύχη δεν αξίζει στην Ελλάδα.

 

-Θα επιδιώξετε μια καλύτερη συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Τονίζουμε ότι αυτήν την στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπο και με την υφιστάμενη κατάσταση στο δήμο ο οποίος γενικά δεν φαίνεται να θέλει να συνεργαστεί για την πάταξη πολλών από τα παραπάνω φαινόμενα που σας αναφέρουμε ανωτέρω.

 

Η στενή συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι απαραίτητη. Ο υπουργός κος Δένδιας έχει αποδείξει την πολιτική του βούληση να πατάξει τη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο στο Δήμο της Αθήνας.

 

Ο νυν δήμαρχος δυστυχώς κος Καμίνης συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως συνήγορος του πολίτη και για να ακριβολογούμε ως συνήγορος του λαθρομετανάστη.

 

Μία δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, έχοντας ξεκάθαρη δέσμευση να πατάξει αυτά τα φαινόμενα σίγουρα θα μπορέσει να επωφεληθεί από το μέχρι στιγμής έργο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και να ζητήσει πιο ενεργά τη στήριξή του.

 

-Ποιο είναι το κεντρικό σας μήνυμα για τους δημότες της Αθήνας;

 

Η Αθήνα έχασε πολλές ευκαιρίες από τις δύο τελευταίες δημοτικές αρχές, δεν της αξίζει να χάσει άλλες και θέλουμε και απαιτούμε να μην είμαστε όμηροι στις γειτονιές μας και να έχουμε πίσω την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This