ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Θάνος Πλεύρης αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους τόνους έχει καταστήσει σαφές, ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο σε όλα τα επίπεδα. Το νέο λοιπόν έτος καλούμαστε να το υποδεχθούμε υλοποιώντας την εντολή που έχουμε λάβει για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Αλλαγές που ξεκίνησαν από την προηγούμενη τετραετία και καλούμαστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη έμφαση στη νέα θητεία.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, η επιτάχυνση στη δικαιοσύνη και οι επιπλέον αλλαγές στους ποινικούς κώδικες, η περαιτέρω αναβάθμιση του ΕΣΥ, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και ειδικά της ακρίβειας, η καλύτερη και αρτιότερη λειτουργία του κράτους, η στήριξη των ευάλωτων πολιτών, η περαιτέρω μείωση της ανεργίας με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας είναι μερικές από τις προτεραιότητες.

Η συνεχής βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας μας βοηθά να προβούμε τις απαιτούμενες αλλαγές που θα είναι ωφέλιμες για τους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται και κατανοητό στους πολίτες ότι η βελτίωση των αριθμών οδηγεί και στη βελτίωση της ζωής τους. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση και ύστερα από μια πανδημία η χώρα μας χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τη σωστή διαχείριση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον.

Η αισιοδοξία αυτή απαιτεί να κινηθούμε γρήγορα, ώστε να εκμεταλλευτούμε τη διεθνή και οικονομική καλή συγκυρία και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες. Το 2024 πρέπει να αποτελέσει το έτος όπου οι μεταρρυθμίσεις θα είναι στο προσκήνιο.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή στις 8 Ιανουαρίου 2024

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This