Ο άνεργος στο επίκεντρο (iefimerida 18.06.2019)
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

https://www.iefimerida.gr/politiki/o-anergos-sto-epikentro?fbclid=IwAR3ys-_u7DX4xdJXjZ5UXOlG1IuqCN_rOxcXYFESzxalxBwSIHoVhgZnDHg

 

Ο άνεργος στο επίκεντρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17|06|2019 | 11:33

Θάνος Πλεύρης

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επομένης κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για την πραγματική μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία σταθερών, καλά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας που θα δώσει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες στους άνεργους συμπολίτες μας να καταφέρουν να επανέλθουν στο οικονομικό γίγνεσθαι, αλλά και να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν ή να απασχολούνται μερικώς και αδήλωτα.   

Το στοίχημα στο πρόβλημα της ανεργίας είναι να πείσεις ότι αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί με την επιδοματική πολιτική αλλά με την ανάπτυξη. Προφανώς τα επιδόματα είναι απαραίτητα για να στηριχθούν οι συμπολίτες μας και γι αυτό στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία προβλέπει την διατήρηση και ενίσχυση κάθε είδους βοηθήματος προς τον άνεργο. Αυτό ωστόσο απλά απαλύνει και δεν λύνει το πρόβλημα. Ο άνεργος πρέπει να πειστεί ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα λάβει χώρα εάν δημιουργηθούν οι προοπτικές σε αυτόν τον τόπο για περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μπορούμε αυτό να το πετύχουμε; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύεται για την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας. Πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με προσέλκυση επενδύσεων. Ήδη με την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές υπήρξε αύξηση στο Χρηματιστήριο και μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα αισθάνονται ότι με την Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει το ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. Η ενίσχυση των επενδύσεων με ξεπάγωμα όλων των μεγάλων έργων που ιδεοληπτικά πάγωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της φορολογίας και η δυνατότητα ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα είναι η θεραπεία κατά της ανεργίας.

Με ιδιωτικές επενδύσεις, ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των μεγάλων έργων ο νέος και θα μπορεί να μείνει στη χώρα του και ο μεγαλύτερος θα βρει πάλι σταθερή εργασία.

Χρήσιμα και απαραίτητα τα επιδόματα αλλά χρησιμότερο να βρει ο άνεργος εργασία. Και εργασία θα βρει όταν η πολιτεία δεν διώχνει αλλά καλεί τις επενδύσεις.

 

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This