Παραπολιτικά 20.3.19 “Νόμος υπέρ της τρομοκρατίας”
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Όλοι σοκαριζόμαστε παρακολουθώντας τρομοκρατικές επιθέσεις που γίνονται απανταχού στον κόσμος.Είναι καθολική η αντίληψη ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπιστεί και μάλιστα οι χώρες αυστηροποιούν το πλαίσιό τους για την πάταξη αυτών των φαινομένων. Εξαίρεση, για μία ακόμη φορά, αποτελεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με την πρόταση που έθεσε για διαβούλευση του ποινικού κώδικα, τουλάχιστον, σε τρία σημεία νομοθετεί προς όφελος των τρομοκρατικών οργανώσεων συγκριτικά με το ισχύον πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 187 Α με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο διευθυντής, δηλαδή αρχηγός, της τρομοκρατικής οργάνωσης από δέκα (10) έως είκοσι (20) έτη. Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ καταργείται αυτή η επιβαρυντική διάταξη για τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης και τιμωρείται όπως το απλό μέλος δηλαδή το ανώτερο δέκα (10) έτη αντί για ποινή που έφτανε τα είκοσι (20) έτη.Επιπλέον, τελείως προκλητική είναι η διάταξη (άρθρο 187 Α§4) που τιμωρεί με απλό πλημμέλημα όποιον προκαλεί σε άλλον την απόφαση να συμμετάσχει σε τρομοκρατική οργάνωση, τον στρατολογεί και του προκαλεί την απόφαση για τέλεση κακουργήματος στο πλαίσιο μίας τρομοκρατικής πράξης. Επομένως, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης τιμωρείται ελαφρύτερα από την ποινή που ισχύει σήμερα και αυτός που στρατολογεί τρομοκράτες τιμωρείται απλά ως πλημμέλημα.Εάν στα ανωτέρω προσθέσουμε και ότι πλέον η κατασκευή και προμήθεια όχι απλώς μολότοφ αλλά εκρηκτικών υλών και βομβών γίνεται από κακούργημα πλημμέλημα τότε εύλογα αντιλαμβανόμαστε ότι με ανακούφιση μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων διαβάζουν τα άρθρα που προτείνει γι αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

https://www.parapolitika.gr/article/nomos-iper-tis-tromokratias?fbclid=IwAR2qIwTYs3Cib9mmGW06Mbw6k84wWtnxik1GfXKRtP8a3fhGc2_FxEnycx8

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This