Περί της στοχοποίησης οικογενειών
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Όσοι συμμετέχουμε στην πολιτική ζωή, έχουμε αποφασίσει να αποδεχόμαστε την τοξικότητα, τις ύβρεις, τη στοχοποίηση και να δομούμε τη ζωή μας, γνωρίζοντας ότι αποτελούμε στόχο. Στόχο όμως εμείς για τις ιδέες μας, τις αντιλήψεις μας, την ιδεολογία μας, τη δράση μας. Δεν μπορεί όμως να αποτελεί στόχο η οικογένεια μας, οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας. Αυτό επιτάσσει η στοιχειώδης αξιοπρέπεια στην πολιτική αρένα.

Στο πλαίσιο της τοξικότητας που χαρακτηρίζει το λόγο της αριστεράς και τον τρόπο που πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή της πλατείας των αγανακτισμένων, οι οικογένειες γίνονται και αυτές παράγοντας στοχοποίησης και αντικείμενο άσκησης κριτικής, ακόμη και χυδαίων συκοφαντικών επιθέσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της εξόντωσης του πολιτικού αντιπάλου.

Σε όλο αυτό το διάστημα δεν δίστασαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσουν την οικογένεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα παιδιά του και κυρίως τη γυναίκα του με κάθε προκλητική και ανυπόστατη συκοφαντία. Όταν πρόκειται για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι ο σεξισμός και ο μισογυνισμός επιτρέπεται, προκειμένου πλήττοντας τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, να πλήξουν τον ίδιο και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ενοχλεί γιατί είναι σύζυγος του Πρωθυπουργού, ενοχλεί γιατί είναι μητέρα, ενοχλεί γιατί είναι εργαζόμενη, ενοχλεί γιατί είναι επιχειρηματίας, ενοχλεί γιατί έχει άποψη. Δεν ανήκει σε κάποια ιδιαίτερη ευαίσθητη κατηγορία που να χρήζει προστασίας, αλλά είναι μια κανονική γυναίκα και αυτό μάλλον ενοχλεί περισσότερο. Ό,τι έχει κάνει στη ζωή της αμφισβητείται και στοχοποείται η όποια δράση της, γιατί έτσι θα πληγεί ο Πρωθυπουργός.

Τι και αν το πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί περισσότερο από κάθε άλλου υπόχρεου και μάλιστα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τι και εάν κάθε κατηγορία έχει διαψευστεί, τι και εάν άπαντα έχουν απαντηθεί, η προπαγάνδα ποντάρει στην γκεμπελιστική προσέγγιση ότι το ψέμα που επαναλαμβάνεται φαντάζει στην κοινή γνώμη ως δήθεν αλήθεια.

Η κα Ακρίτα πήρε τη σκυτάλη του πολιτικού βούρκου από τον κ Πολάκη και προέβη σε μια εμετική ανάρτηση που προκάλεσε ακόμη και την αποστασιοποίηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Μια ανάρτηση που εάν γινόταν από δεξιό βουλευτή σε βάρος συζύγου αριστερού πρωθυπουργού θα μιλούσαμε για μνημείο σεξισμού, μισογυνισμού και στοχοποίησης. Η κα Ακρίτα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει ότι τιμά τη θέση της βουλευτού επικρατείας στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα τέτοιο κόμμα τέτοιοι βουλευτές επικρατείας αξίζουν.

Οι υπόλοιποι ας συμφωνήσουμε ότι η πολιτική αντιπαράθεση είναι μεταξύ μας και όχι μεταξύ των οικογενειών μας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 Απριλίου 2024 στην εφημερίδα Απογευματινή

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This