Περί υγείας (virus.com.gr 06.06.2019)
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Γράφει ο Θάνος Πλεύρης, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών Ν.Δ.

 

Προσβάσιμη υγεία, με αξιοπρέπεια  για όλους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών. Όχι στις πανάκριβες ιατρικές υπηρεσίες γι αυτούς που μπορούν να τις πληρώσουν και τριτοκοσμικές συνθήκες για τους φτωχότερους. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, όπως αναλύει  ο Θάνος Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών.

 

 Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ των χωρών με τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Το 34,3% των συνολικών δαπανών για την περίθαλψη το πληρώνουμε από την τσέπη μας όταν το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ δεν ξεπερνά το 18,2%. Είναι εκπληκτικό ότι μόνο για τα φάρμακα πληρώνουμε 2 δις, ευρώ το χρόνο από την τσέπη μας.

 

Πρωταρχικό μέλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να εξαλείψει τις στρεβλώσεις στον κρίσιμο τομέα της υγείας και να προχωρήσει όλα αυτά, που όχι μόνο έμειναν πίσω με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που χάθηκαν μέσα στις μικροκομματικές πρακτικές και  στην αδιαφορία εις βάρος της ταλαιπωρίας των ασθενών και των εργαζομένων στην Υγεία. Η ΝΔ έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο βασισμένο σε ευρωπαϊκές πρακτικές , το οποίο θα εφαρμοστεί από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας.

 

Το σχέδιο μας περιλαμβάνει κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μέσα σε 24 ώρες, επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ελεύθερη επιλογή οικογενειακού ιατρού, εθνικό πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για όλους τους Έλληνες.

 

Αυτό που ενδιαφέρει την Ν.Δ. είναι η δημόσια υγεία να είναι αποτελεσματική και για το συμφέρον της κοινωνίας και γι αυτό βρίσκεται  υπό μελέτη σχέδιο για την σύμπραξη δημοσίου με ιδιώτες στην δημόσια υγεία, γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δημόσια υγεία να είναι φθηνή και αποτελεσματική και όχι με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

 

 Οπότε υπηρεσίες που είναι φθηνότερες στον  ιδιωτικό τομέα θα προτιμώνται προς όφελος των ασφαλισμένων.

 

Παράλληλα  επενδύουμε  και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της βιομηχανίας καθώς προβλέπονται να δοθούν κίνητρα σε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες να επενδύσουν στην παραγωγή, στην έρευνα και στην καινοτομία  καθώς ο τομέας της παραγωγής της Κλινικής Έρευνας και των Κλινικών Μελετών αποτελεί στρατηγική επιλογή.

 

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλες τις επενδυτικές προτάσεις που έχουμε για την ανάπτυξη της οικονομίας προκειμένου να δώσουμε πρόσβαση σε όλους τους ασθενείς σε καινοτόμα φάρμακα και στην δημόσια υγεία.

 

https://virus.com.gr/i-ygeia-proypothesi-gia-eyimeria/

TWITTER

Twitter feed is not available at the moment.

Pin It on Pinterest

Share This