Πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση της εκκλησίας
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή έχει δείξει απόλυτο σεβασμό της Εκκλησία της Ελλάδος και διαχρονικά η παράταξη μας στηρίζει την Ορθοδοξία ως αναπόσπαστο τμήμα της ταυτότητας μας. Ακόμη και στο θέμα της ισότητας στον γάμο η Κυβέρνηση δήλωσε ότι σέβεται τις θέσεις της Εκκλησίας, η οποία έχει απόλυτο δικαίωμα έκφρασης γνώμης, αλλά προφανώς δεν νομοθετεί.

Φωνές, ωστόσο, προερχόμενες από τα αριστερά κυρίως κόμματα, αλλά και από απόψεις που προσπαθούν να επιβάλλουν λογικές υποτιθέμενης πολιτική ορθότητας στο θέμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια στοχοποιούν την Εκκλησία, αρνούμενες ακόμη και το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράζει άποψη. Το επιχείρημα τους είναι ότι η μορφή της οικογένειας και ο γάμος δεν την αφορά και η Εκκλησία δεν νομοθετεί. Ως προς το ότι δεν νομοθετεί, η λογική έκφρασης άποψης από φορείς εναπόκειται στο να πουν τις θέσεις τους στους βουλευτές και την πολιτεία και όχι να νομοθετήσουν. Ως προς το θέμα εάν την αφορά ή όχι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αποτελεί πρόκληση να αρνούμαστε το δικαίωμα στην Εκκλησία να εκφράσει άποψη για θέματα που άπτονται της Χριστιανικής ηθικής, αλλά και για τη μορφή της οικογένειας, όπως την ξέρουμε, και η οποία διαμορφώνεται και από τις αρχές και αξίες του Χριστιανισμού, όπως έχουν διαχρονικά διαμορφωθεί.

Στην πραγματικότητα όσοι αρνούνται τη γνώμη της Εκκλησίας τους ενοχλεί το να έχει φωνή. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει το σεβασμό στην Εκκλησία ακόμη και σε θέματα που η θέση της έρχεται σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική. Διότι απλά εμείς στηρίζουμε την Εκκλησία και σεβόμαστε την άποψη της από θέση αρχής. Η αριστερά πάντοτε επεδίωκε τη διακοπή του δεσμού του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία. Την ενοχλεί ότι η κοινωνία μας, αλλά και η προσωπικότητα μας έχει δομηθεί από της αρχές της Θρησκεία μας και το Έθνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Εκκλησία, όχι προφανώς σε επίπεδο διοίκησης, αλλά σε επίπεδο αρχών, αξιών, ιδανικών και προτύπων. Συνεπώς η Εκκλησία θα έχει άποψη, την οποία αριστεροί, δικαιωματιστές πρώην μαρξιστές και σημερινοί υποτιθέμενοι φιλελεύθεροι, ακόμη και εάν δεν τη σέβονται δεν μπορούν να τη φιμώνουν.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το Μανιφέστο” 8.2.2024

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This