Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 11.06.2019)
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Ένας από τους τρεις πυλώνες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας δίπλα στην μείωση των φόρων και στην ασφάλεια είναι η προσέλκυση επενδύσεων. 

Η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι συνδυάζεται άμεσα με την αύξηση σταθερών, ασφαλών και καλά αμοιβώμενων θέσεων εργασίας.

Μαγικές λύσεις δεν μπορεί να υπάρξουν στην βελτίωση του οικονομικού γίγνεσθαι στην Πατρίδα μας. Είναι απαραίτητο να απομακρυνθούμε από τις σοβιετικού τύπου κακοδαιμονίες απέναντι στο επιχειρείν και να αντιληφθούμε ότι για να αυξηθεί η πίτα στη χώρα, θα πρέπει να αυξηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο θα πρέπει να γίνει πιο φιλικό στις επενδύσεις με ελκυστικούς φορολογικούς συντελεστές, λιγότερη γραφειοκρατία και γρηγορότερη απονομή της δικαιοσύνης. Σημαντικό είναι για τον κάθε επενδυτή να γνωρίζει ότι το φορολογικό τοπίο είναι σταθερό. Ακόμη και εάν βρεθεί σε δικαστική εμπλοκή αναφορικά με την επένδυση του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει γρήγορη δικαστική απόφαση και εάν χρειάζεται διαδικασία αδειοδότησης, να ελπίζει ότι σύντομα θα υλοποιηθούν οι διαδικασίες.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι το ελκυστικό πλαίσιο στις επενδύσεις δεν στοχεύει μόνο στο να ευνοήσει κάποιους, αλλά και στο να μπορέσουν οι νέοι της χώρας μας να βρουν ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας.

Δουλειές χωρίς ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν δεν μπορούν να υπάρξουν. Δουλειές με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν επιβάλλονται. Δουλειές βρίσκονται όταν ο ιδιωτικός τομέας αισθανθεί ασφαλής να επιχειρήσει. Αυτό εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, ότι όποιος εμπιστευθεί τα χρήματα του στην Ελλάδα δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά σταθερό πλαίσιο λειτουργίας.

https://www.protothema.gr/blogs/thanos-pleuris/article/898594/proteraiotita-i-proselkusi-ependuseon/?fbclid=IwAR3b4vvsWgkf6L0MfQd0Jdl3Jbtg-RTzOpv-i-nbarL7bGjellJXV74uXGc

TWITTER

RT @PrimeministerGR: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξ… περισσότερα

Aug 08 2022

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο. περισσότερα

Aug 08 2022

@blachometrou @koupalos2 Όσοι αναπαράγουν το ψευδές τουιτ είναι κοινοί συκοφάντες και άθλιοι ψεύτες. Έχουν μηνυθεί και θα λογοδοτήσουν περισσότερα

Aug 08 2022

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις. Δεν κρύφτηκα ποτέ μπροστά σε δυσκολίες ή ευθύνες. Και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι. https://primeminister.gr/2022/08/08/29961

Ο ΠΘ @kmitsotakis με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισυνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Προανήγγειλε τη θεσμική θωράκιση με άμεσες παρεμβάσεις για να μπορέσει η ΕΥΠ να επιτελεί το εθνικό της έργο.

Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο.

Περισσότερα...

Pin It on Pinterest

Share This