Πρώτο Θέμα 17.10.18 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

https://www.protothema.gr/blogs/thanos-pleuris/article/830325/i-ithiki-nomimopoiisi-tis-vias-kata-ton-astunomikon/

Η ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας προκαλεί έντονη οργή σε όλον τον, λογικά, σκεπτόμενο κόσμο που παρακολουθεί ομάδες τρομοκρατών να επιτίθενται, με ανθρωποκτόνο σκοπό, εναντίον αστυνομικών. Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν ήταν μία απλή επίθεση, αλλά έγινε από ανθρώπους προετοιμασμένους να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους.

 

Η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά καιρούς, έχει στηρίξει τις επονομαζόμενες «συλλογικότητες» και τις διάφορες δράσεις που συνδέονται με έκνομες δραστηριότητες στο όνομα του «αριστερού ακτιβισμού». Δε χρειάζεται να πάμε στο κάψιμο της Αθήνας το 2008, όπου ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τις καταστροφές, αλλά αρκεί να παρακολουθήσουμε σειρά δηλώσεων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν μέχρι και στο σημείο να βλέπουν στην «17 Νοέμβρη» κάποιο ανθρώπινο ιδεώδες.

Προφανώς το χάιδεμα σε ομάδες αντιεξουσιαστών που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις δεν είναι ίδιο με τη στήριξη τρομοκρατικών ενεργειών, όπως αυτή στο Α.Τ. Ομονοίας. Ωστόσο, είναι το προστάδιο, στο οποίο προσφέρεται από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μία νομιμοποίηση αντιδράσεων σε βάρος της αστυνομίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όπου βρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν υπονοούμενα ή μιλούν ευθέως σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία χαρακτηρίζουν, στην πιο ήπια μορφή της, ως ανεκπαίδευτη και στη πιο αυστηρή κριτική ως εν δυνάμει παρακράτος. Βέβαια όλοι τους με χαρά απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Έλληνα Αστυνομικού που τους έχει παραδώσει η πολιτεία για φύλαξή τους.

 

Η βία επομένως εναντίον της αστυνομίας από τρομοκρατικές οργανώσεις έχει έρεισμά της την ηθική νομιμοποίηση που προσφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή. Ο λόγος είναι απλός, μεταξύ του Έλληνα Αστυνομικού και του κουκουλοφόρου που ρίχνει μολότοφ ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται πιο κοντά στον δεύτερο γιατί, όπως είπε και κορυφαίο στέλεχός του, είναι τα «δικά μας παιδιά».

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This