Συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο για τους Λαθρομετανάστες
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»

Αθήνα 05.03.2015

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κα ΠΑΠΑΧΕΛΑ

ΘΕΜΑ: ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τον Κανονισμό καταθέτω αίτημα για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, αναφορικά με το μείζον κατά την γνώμη μας ζήτημα το οποίο δημιουργήθηκε εξ αιτίας υπηρεσιακού εγγράφου σύμφωνα με το οποίο, όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, διετάσετο η απόλυση των παρανόμων μεταναστών που κρατούνται στα προβλεπόμενα κατά τόπους Κέντρα Κράτησης.

Αν και ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι ανακάλεσε το επίμαχο έγγραφο, εν τούτοις ο ίδιος προ ημερών σε συνέντευξη του (Σκάι 20.02.2015) είχε αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Δεν μπορούμε άλλο να κρατούμε τους μετανάστες στα Κέντρα Κράτησης […] Είμαστε σε επαφές με το Δήμο Αθηναίων και άλλους φορείς για να βρούμε τρόπους μεταστέγασης αυτών των ανθρώπων».
Ως καθίσταται σαφές οι συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά και το όλο κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, έχουν δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες και μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των Αθηνών, οι οποίοι έχουν βιώσει, και συνεχίζουν να βιώνουν, την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση της ζωής τους εξ αιτίας των λαθρομεταναστών, των οποίων μεγάλος αριθμός συγκεντρώνεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο 5ο και 6ο Δ.Δ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

Α. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή και μεταστέγαση παρανόμων μεταναστών στην πόλη μας, και η δημιουργία νέων εστιών εγκληματικότητας και υποβάθμισης;

Β. Ποιες είναι οι επαφές τις οποίες έχει ο Δήμος Αθηναίων με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι οποίες (σύμφωνα με την ανωτέρω δήλωση του κ. Πανούση) αφορούν την μεταστέγαση λαθρομεταναστών στην Αθήνα; Υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους του Δήμου να μεταστεγαστούν λαθρομετανάστες σε δημοτικά ή άλλα κτίρια;

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης
Δημοτικός Σύμβουλος

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This