Συνέντευξη στο Crashonline: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με το εσωτερικό της»
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Οι φωνές που υπάρχουν από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λόγος που η κυβέρνηση καθυστερεί να οδηγηθεί σε συμφωνία με τους δανειστές της, εκτιμά ο Θάνος Πλεύρης. Για το αν τελικά υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και ποιο μπορεί να είναι το περιεχόμενό της, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

 

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με το εσωτερικό της και γι” αυτό το λόγο τρενάρει την συμφωνία με τους δανειστές της. Φοβάται ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από το εσωτερικό της εφόσον αποφασίσει να περάσει μέτρα τα οποία θα πλήξουν ακόμα περισσότερο την μικρομεσαία τάξη.

 

Στο τέλος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν απέφυγε τελικά τις συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ παρότι έλεγε άλλα προεκλογικά, δεν θα αποφύγει το πεπρωμένο του τρίτου μνημονίου. Ήδη πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης πήγαν περίπατο. Και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έφερε στην Βουλή και τον ΕΝΦΙΑ δεν κατάργησε. Παράλληλα δεν προχώρησε σε επιστροφή των απολυμένων στις εργασίες τους όπως απλόχερα το έλεγε ότι θα το κάνει πριν τις εκλογές, ούτε αύξησε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Κατά τ” άλλα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα σκίζει τα μνημόνια».

 

Ο Θάνος Πλεύρης εκτιμά ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην αγορά επισημαίνοντας:

 

«Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο μέσα από τον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων της αλλά και τις επαφές που έγιναν σε Η.Π.Α. και Ρωσία χωρίς δυστυχώς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

 

Το χάσιμο του πολύτιμου χρόνου είναι εις βάρος των Ελλήνων, των πολιτών αυτής της χώρας και της αγοράς που στεγνώνει ακόμα περισσότερο από την στιγμή που διατηρείται το κλίμα αβεβαιότητα. Τα «λουκέτα» έρχονται βροχή καθημερινά και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάποιο αισιόδοξο στοιχείο. Τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να φθάσουμε σε μια λύση η οποία μπορεί να δώσει κάποιες ανάσες στην αγορά».

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This