Σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού βουλευτή
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έννομες συνέπειες ομολογούμενης παραβατικής συμπεριφοράς σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού βουλευτή.

Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη μια κακόγουστη «θεατρική παράσταση», σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η εν λόγω υπόθεση, αφού πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, ετέθη, από τον αρμόδιο Αντιεισαγγελέα Εφετών, στο αρχείο καθόσον, σύμφωνα με την πορισματική αναφορά, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για την κακουργηματική πράξη δωροδοκίας βουλευτή.

Πλέον όμως αυτού, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και δη οι κύριοι Π. Χαϊκάλης και Α. Λαζόπουλος, γνωστοποίησαν στο ευρύ κοινό ότι ο κ. Λ. Λαζόπουλος έγινε αποδέκτης παρανόμως βιντεοσκοπημένου υλικού, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση απεστάλη στην Δικαιοσύνη. Γνωστοποίησαν επίσης, ότι ο κ. Λαζόπουλος όχι μόνο έγινε αποδέκτης αλλά επεξεργάστηκε μέσω τεχνικής παρέμβασης το συγκεκριμένο βιντεοσκοπημένο υλικό και πιο συγκεκριμένα προέβη στο μοντάζ αυτού.

Δυνάμει των ανωτέρω και με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Λαζόπουλος ενδέχεται να έχει διαπράξει σοβαρότατο ποινικό αδίκημα.

Ερωτάσθε,

Με ποια διαδικασία (όπως λ.χ. προκαταρκτική εξέταση) έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία προέκυψε και κατά δήλωση του ιδίου, να αξιολογηθεί από τις Δικαστικές Αρχές;

Αθήνα 24.12.2014
Ο ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης
Βουλευτής Α’ Αθηνών

Εν αναμονή της απάντησης από τον Υπουργό

TWITTER

Twitter feed is not available at the moment.

Pin It on Pinterest

Share This