Τα γκάλοπ μπορούν να ανατραπούν
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

Συνέντευξη Θάνου Πλεύρη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον ΣΥΡΙΖΑ της Λατινικής Αμερικής επισημαίνει ο κ. Θανάσης Πλεύρης, για να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος με την ΝΔ στην Α’ Αθήνας σχολιάζει και την πρόσφατη αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άοπλη Αστυνομία σε διαδηλώσεις, λέγοντας πως ó κ. Τσίπρας θέλει να παραδώσει τους Αστυνομικούς βορά στους κουκουλοφόρους τους οποίους χαϊδεύει».

 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν περιθώρια ανατροπής των ευρημάτων έως την 25η Ιανουαρίου;

Οι εκλογές γίνονται σε ένα εντελώς ασταθές πλαίσιο και φαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες, κυρίως από τις ποιοτικές αναλύσεις, είναι πολύ προβληματισμένοι για την επόμενη μέρα. Υπό αυτήν την έννοια το όποιο δημοσκοπικό προβάδισμα δεν είναι ασφαλές και εύκολα μπορεί να ανατραπεί.

 

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα δίνατε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και δε θα χρειαστεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι βαθιά ιδεολογικές. Από τη μία εμείς υπερασπιζόμαστε μία Ελλάδα όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προάγει την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα ανήκει στον σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων κρατών και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως πρότυπο είτε τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη είτε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βενεζουέλα) που υπερασπίζεται τον σκληρό κρατισμό και τις ιδεολογίες που έχουν εκλείψει παγκοσμίως. Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει ανοχή στο εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Το 2009 ο λαός πίστεψε το «λεφτά υπάρχουν» και η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, το 2015 δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος τη στιγμή μάλιστα που δε θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης.

 

Συμφωνείτε με την ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στελεχών του ΠΑΣΟΚ ή της ευρύτερης κεντροαριστεράς όπως της κυρίας Άντζελας Γκερέκου και του κ. Βασίλη Οικονόμου;

Το μεγάλο διακύβευμα που αντιμετωπίζει ο τόπος είναι εάν η χώρα παραμείνει σε σταθερή Ευρωπαϊκή τροχιά, γίνει ένα κανονικό δυτικό κράτος που κάνει μεταρρυθμίσεις και αναπτύσσεται σε υγιείς βάσεις, έτσι ώστε να υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας. Όποιος συστρατεύεται σε αυτή τη μάχη είναι ευπρόσδεκτος.

 

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αφοπλισμό των αστυνομικών που έρχονται σε επαφή με τους διαδηλωτές. Συμφωνείτε;

Ο κος Τσίπρας θέλει να παραδώσει τους αστυνομικούς βορά στους κουκουλοφόρους, τους οποίους χαϊδεύει και των οποίων, κατά καιρούς, υπερασπιστές εμφανίζονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όραμα του κου Τσίπρα είναι οι αστυνομικοί να δέχονται μολότοφ και να μοιράζουν τριαντάφυλλα. Ο κος Τσίπρας είναι υπερήφανος να είναι η παράταξη του Ρωμανού, να ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα ατόμων που κατηγορούνται για τρομοκρατία και στελέχη του να είναι μάρτυρες υπεράσπισης αυτών. Εμείς είμαστε η παράταξη που θέλει να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων που πλήττονται από την τρομοκρατία. Σε κάθε περίπτωση εάν θέλει να ξεκινήσει τον αφοπλισμό της αστυνομίας ο κος Τσίπρας να ξεκινήσει από την προσωπική του φύλαξη.

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This