ESPRESSO ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
Θάνος Πλεύρης
Βουλευτής Ά Αθηνων

http://www.espressonews.gr/showbiz/2017/03/158979/o-pleyris-fylakas-aggelos

 

Στο πλευρό όσων βρέθηκαν κοντά στον θάνατο εξαιτίας ιατρικών λαθών και νοσοκομειακών λοιμώξεων, ως άλλος «φύλακας άγγελος», στέκεται εδώ και λίγο καιρό ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΜΑΒΡΑΚΗ

Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso» ο 39χρονος δικηγόρος, εκπληρώνει έτσι ένα προσωπικό τάμα που είχε κάνει τις δύσκολες ώρες που και ο ίδιος πάλευε για τη ζωή του διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου.

Ηδη, το δικηγορικό γραφείο του έχει αναλάβει να χειριστεί τις πρώτες υποθέσεις ανθρώπων που οι ίδιοι ως ασθενείς ή συγγενικά τους πρόσωπα έζησαν περιπέτειες εξαιτίας λανθασμένων ιατρικών εκτιμήσεων και αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις και συμβουλές.

«Με κάποιον τρόπο, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να προστατευτούν και να αναζητήσουν το δίκιο τους. Από τη μια, είναι το θαύμα της ζωής, που ευγνωμονείς τον Θεό για την παρουσία του εκείνη την τραγική στιγμή που έζησες. Από την άλλη, είναι αυτή η κατάσταση που επικρατεί δυστυχώς στη χώρα μας, με τα απογοητευτικά ποσοστά των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης» λέει ο ίδιος.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο Θάνος Πλεύρης συνεργάζεται και με ειδικό ιατροδικαστή, ώστε να εξετάζονται ακόμα πιο έγκυρα και μεθοδικά. Παράλληλα, από την ερχόμενη Τρίτη ετοιμάζει μια σειρά από ημερίδες που έχουν στόχο την ενημέρωση του κοινού.

Ημερίδα

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχω αναλάβει για την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων, διοργανώνουμε μαζί με το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα Υγείας την πρώτη επιστημονική ημερίδα, την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 17.00, στην ΕΣΗΕΑ. Αυτή θα είναι η πρώτη δραστηριότητα που θα γίνει, ενώ στη συνέχεια σκοπεύω να ακολουθήσουν επαφές με θεσμικούς φορείς, καθώς και η συγκρότηση σε σώμα των ατόμων που υπήρξαν θύματα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων».

Στόχος του πρώην βουλευτή είναι η προσωπική περιπέτειά του να καταφέρει να ενισχύσει την πίστη και την ελπίδα όλων των ασθενών για ζωή και να γίνει παράδειγμα στον αγώνα για ένα καλύτερο νοσοκομειακό αύριο στην Ελλάδα. Οπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Espresso» στις 7 Φεβρουαρίου, οι πρωτοβουλίες αυτές σχετίζονται με μια σειρά από μηνύματα που είχε δεχτεί από ασθενείς και συγγενείς τους, αμέσως μόλις τελείωσε η περιπέτειά του με την επιθετικής μορφής ενδονοσοκομειακή λοίμωξη την οποία υπέστη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Εχω δεχτεί πάνω από 200 e-mails μέσα σε λίγες ημέρες από άτομα που τα ίδια ή συγγενείς τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Για τον λόγο αυτόν έχω κάνει ένα τάμα, που είναι να βοηθήσω ανθρώπους οι οποίοι έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν στην ίδια θέση μ’ εμένα και δεν έχουν την τύχη να μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση σε μια ιδιωτική κλινική με τους καλύτερους γιατρούς. Αυτό που θα επιδιώξω μέσα από όλη αυτή την ιστορία είναι, όπου κι αν βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί, να έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση. Οσο δίνεις δημοσιότητα σε ένα περιστατικό, στο οποίο η Ελλάδα παρουσιάζει δυστυχώς τραγικά νούμερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τόσο υποχρεώνεις και την Πολιτεία να λάβει μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση» προσθέτει.

Το τάμα του και η επίσκεψη στο Αγιον Ορος και στη Μυτιλήνη

Εκτός από το προσωπικό τάμα του, ο Θάνος Πλεύρης έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο διάστημα να εκπληρώνει και τις ευχαριστίες του προς τον Θεό, καθώς θεωρεί ότι χάρη στη δική Του παρέμβαση εξακολουθεί σήμερα να βιώνει την αγάπη της γυναίκας του Λένας και των δύο παιδιών τους.

«Στην Εντατική έκανα πολλές σκέψεις και πραγματικά συνδέθηκα πολλές φορές με τον Θεό μέσα από την προσευχή μου. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πνευματικά και όχι κοινωνικά. Εχω κάνει τα τάματά μου, όχι όμως στη λογική της ανταποδοτικής σχέσης ή της ευγνωμοσύνης, αλλά επειδή το αισθάνομαι. Το θέλει η ψυχή μου, θα το κάνω με χαρά, με γεμίζει».

Ετσι, τον Φεβρουάριο, ο Θάνος Πλεύρης βρέθηκε στο Αγιον Ορος και στη Μονή Βατοπαιδίου για να εκπληρώσει το προσωπικό τάμα του προς την Παναγία. Πριν από λίγες ημέρες, για χάρη της γυναίκας του Λένας, επισκέφτηκε τη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο της Λέσβου, προκειμένου να προσκυνήσει τη θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

 

TWITTER

[custom-twitter-feeds]

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

Pin It on Pinterest

Share This